Netradiční dobroty Gastrodne provoněly prostory hotelové školy ve Velkém Meziříčí. Kulinářskou akademii doplňovaly celostátní i regionální soutěže
13.10.2016
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: XXXIX. ročník Gastrodne ve Velkém Meziříčí
Prezentace profesionálního vaření, ukázka používání speciálních cukrářských surovin, úprava a degustace čerstvých ryb i ukázka baristiky, to vše nabídl celodenní program tradiční gastronomické výstavy Gastroden v Hotelové škole Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí.
Letošního devětatřicátého ročníku se zúčastnilu hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek i radní pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová.
„Kvalitních pracovníků v gastronomii stále ubývá, a proto si velmi cením podobných aktivit, které mohou vést ke zvýšení prestiže žáků a následně pracovníků v tomto oboru,“ uvedl hejtman Kraje Jiří Běhounek, který za realizaci výstavy poděkoval zaměstnancům školy i jejím žákům.
„Věřím, že se i s pomocí těchto aktivit podaří vychovávat budoucí profesionály a vzbudit zájem žáků základních škol i jejich rodičů ke studiu,“ doplnila radní Kraje Vysočina Jana Fialová.
Kulinářskou akademii doplňovaly celostátní i regionální soutěže Ukaž, co umíš, Posaďte se, prosím a Poznej, co jíš. Pozvání k účasti na výstavě přijali i partneři školy v podobě hotelů a restaurací z Vysočiny, ale nechyběla ani prezentace partnerského turistického regionu San Benedetto Del Tronto a ukázky práce žáků.
Stalo se u vás něco, co by měli ostatní vědět? Napište na redakce@krajskelisty.cz.
Vložil: Redaktor KL